Migrantski posiljevalci, lopovi in ostali kriminalci

6f82f59bec65d633d77c1a1895eb7393_L

Ko so leta 2015 na naša vrata prvič potrkali begunci iz Afrike in Bližnjega vzhoda, je nacionalističnim in fašističnim politikam steklo na mlin. Po Kučanu, partizanih in izbrisanih, se je nova dimna zavesa narisala sama.

Dimna zavesa, ker krovni problem leži drugje, a o tem drugič. Odprl se je nov poligon za kazanje s prstom na krivca za vse težave. Kar naenkrat (in v štirih letih še več) se je nabralo pričevanj, statistik, številk, poročil in množic, ki so pričale o ogroženi varnosti, prihajajoči vojni in islamizaciji. Od tega, koliko »jih« je, do nekih številk, ki da jih prejmejo mesečno, in s tem v štric, koliko kriminalnih dejanj da zagrešijo? Celo bolezni da prinašajo s sabo, pišejo zaskrbljeni funkcionarji v svojih občinskih glasilih.

Pa vendar v teh letih nisem zasledil verodostojnega poročila o dejanskih številkah, zato na Ministrstvo za notranje zadeve, pod okriljem katerega deluje Policija, ki beleži tako prehode meje kot statistiko kaznivih dejanj, sprašujem, kako je zdaj s tem? Koliko kaznivih dejanj so povzročili?
Pripenjam celotno besedilo poslanskega vprašanja, odgovorili bodo v tridesetih dneh.

_ _ _
V zadnjem času smo vedno bolj pogosto priča strašenju javnosti in širjenju sovraštva zoper tujce. V okviru strašenja pred katastrofalnim poslabšanjem na področju varovanja oseb in premoženja, ki jih najpogosteje izvajajo posamezne »civilne iniciative« in politična desnica smo vse pogosteje priča navajanju dvomljivih statističnih podatkov o skokovitem naraščanju števila kaznivih dejanj, ki jih storijo tujci.

Zaradi navedenega vas sprašujem:
– Koliko kaznivih dejanj posilstva je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko kaznivih dejanj ugrabitve je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko kaznivih dejanj spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko kaznivih dejanj tatvine je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko kaznivih dejanj velike tatvine je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko kaznivih dejanj ropa je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko kaznivih dejanj roparske tatvine je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko kaznivih dejanj odvzema motornega vozila je bilo zabeleženih v letih od 2010 do 2019 in koliko od teh kaznivih dejanj je bilo storjenih s strani tujcev (število vseh, število državljanov in število tujcev)?
– Koliko od kaznivih dejanj (glede na državljanstvo) iz prejšnjih alinej je bilo storjenih glede na statistično regijo storitve?
– Pri katerih kaznivih dejanjih je med storilci zabeležen največji delež tujcev (prvih pet od leta 2010 do 2019)?

Dodaj odgovor