KoronaKriza #2: Dan »J«, drugič

atomska 2

Ali dan, ko je slovenska politika padla še nižje (poden redno spodnaša)
*Čistopis vladnih kriznih ukrepov za 20.marec 2020*

 

Včeraj, devetnajstega marca, sem, po katastrofalnem dnevu demokratičnega pogroma, na enostaven in laiku razumljiv način prevedel, kaj se je na izredni seji državnega udara, sori, Državnega zbora, zares odločilo in upal na vsaj začasni epilog drame. Budala, zgodba gre naprej in globlje. Previdno, jezni boste.

Po tem, ko so si gospe in gospodje iz vladavine zvišali plače v točnem znesku, ki so ga odrekli pomoči potrebnim prekarcem, izvoljenim poslancem odvzeli moč odločanja o delu neizvoljene vlade, si prilastili 10 milijard (to je dejanska številka, ne pretiravam!) državnega denarja, začeli razmišljati, da vrata Slovenske vojske odprejo vardam in svojem prodomobranskem paravojaškem trigger-happy identitarnem mladežu, danes še tole:

💥Nekatere zapornike bi spustili na prostost. Ker da virus ne bo haral po zaporu. Se spomnite na koga iz ožjega kroga predsednika vlade, ki bi mu kaj takega prav prišlo?

💥Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na »novinarski« konferenci (o teh beri spodaj) napovedal, da bo gibanje državljank in državljanov omejil na »znotraj občine prebivališča«. Cenim javno-zdravstveno preventivo, a check-pointov na cestah (kjer domoljubne sentimente bržkone izraža kak nabrit vardijaški podčastnik) sem se do bruhanja nagledal na Zahodnem bregu.

💥Vlada je sporočila tudi, da tiskovnih konferenc ne bo več v obliki, ki smo jih poznali doslej. Torej, ministri/ce in množica novinark/jev. Odslej bodo te samo v obliki TV prenosa, novinarji pa lahko vnaprej pošljejo vprašanja. Sproti ne smejo vprašati ničesar, vlada sama izbira vsebino, ki jo mora ljudstvo slišati. A kot rečeno, vnaprej pripravljena vprašanja novinarjev so OK, kot pa smo lahko videli že na premierni uprizoritvi konferenčne tragedije, bo minister kar sam odločil, katero od vprašanj je relevantno in katero ne.

💥In zdaj, /drumroll/, češnja na torti. Se spomnite včerajšnje legalizacije ropa 10 milijard proračunskega denarja? No, to. Kako priročno je danes Komisija za preprečevanje korupcije sporočila, da do nadaljnjega zaradi izrednih razmer aplikacija za pregled porabe javnega denarja Erar ne bo delovala. Čak, kdo že odslej lahko brez polaganj računov porablja javni denar?

🚩O pomoči prekarcem, zdravnikom, trgovkam še vedno nič.

Ugibam, da nas poslance naslednji teden čaka tisti prekleti 37a člen Zakona o obrambi. Držite pesti. Tankov ne bi.

 

____

Zgornje besedilo sem objavil na svojem profilu na Facebooku 20.marca 2020.

 

Dodaj odgovor