»Aló Presidente!«

janša dz crop

Janez Janša bo imel odslej svojo televizijsko oddajo.

 

Po poročanju medijev bo imel odslej predsednik vlade Janez Janša na svoji televizijski postaji osebni tedenski »talk show«, v katerem bo gledalke in gledalce nagovarjal s komentarji o aktualnem političnem dogajanju.

Del oddaje bo v obliki pogovora s predsednikom vodil televizijski voditelj, del enourne epizode pa bo vedno namenjen tudi pogovoru z državljankami in državljani, saj bomo v oddajo lahko predsednika vlade poklicali po telefonu.

 

Dejstvo, da Janez Janša in njegove državne sanje postajajo tisto, kar sam najpogosteje kritizira – torej, enostrankarska Jugoslavija – je jasno vsem. Novo pa je, da se propagandni stroj demokratske stranke odslej zgleduje še po eni tarči rednega posmeha in kritik: Venezueli. Dolgoletni venezuelski predsednik Hugo Chávez je namreč v domovini slovel po neposrednem stiku z državljani, največkrat (redno, tedensko) v svoji televizijski oddaji »Aló Presidente«.

Da ne bo pomote, vlada Janeza Janše se požvižga na učinkovito informiranje prebivalcev, kar nazorno kaže njihov siceršnji odnos do medijev, novinark in novinarjev ter splošna izključevalska komunikacijska linija, ki jo ubirajo. Nikakršnega dvoma ni, da bodo intervjuji s predsednikom služili zgolj in samo samopromociji ter sovražni propagandi do političnih nasprotnikov. Nič novega, navajeni smo.

Medtem, ko bo predsednik vlade lahko na dolgo in široko v javnosti blatil civilno družbo, ker ni tiho, bo ta plačevala globe, ker se vozi s kolesom in piše sporočila na listke.

 

___

foto: DZ / Matija Sušnik

Dodaj odgovor